Magia sarbatorilor de iarna


Glob de brad vesel

Iata ca a sosit si febra sarbatorilor albe! Abia asteptam primii fulgi de nea, care ne vor imbia la joaca si aduceri aminte de copilarie. 1 Decembrie a trecut deja, si a venit perioada din an cand Mos Nicolae ajunge si pe la noi, iar copiii cuminti,.. doar cei cuminti, primesc cadouri. „ Daruind vei dobandi” ne sfatuiesc cei intelepti, insa cati dintre noi, in agitatia cotidiana, ne mai aducem aminte de cei de langa noi, cei care ne completeaza viata. Daruieste catusi de putin, macar o urare si un zambet, si fa-o neconditionat. Nu conteaza daca esti la gradinita, la liceu, sau la pensie, trebuie doar sa te bucuri de aceste clipe ale vietii.
Am participat zilele trecute la impodobirea bradului intr-un cartier din Oradea, alaturi de un Spiridus, Ingeras, Craciunita, si chiar Mos Craciun. Colindele au rasunat, iar parintii si copiii indrumati de Ingeras au realizat decoratiuni hand made (stelute pentru brad, ghirlande, saniute etc) folosind arta origami, prilej cu care atat cei mari cat si cei mici au avut bucuria de a sa lauda cu adevarate opere de arta. Nu mai povestim de baloanele modelate si picturile pe fata tematice, pentru ca intr-o secunda fetele au devenit Zane ale Iernii.

Ingeras si Spiridus

Momentul mult asteptat a fost cel in care Mos Nicolae a scos din sacul sau cel greu un cadou pentru fiecare. Asa ne-am hotarat ca si noi Prietenii veseliei sa ne facem cadouri unul altuia. Personal, abia astept sa vad ce voi primi…fug sa imi curat cizmulitele!

 

PS: „Mos Craciun exista!” (asa a zis Demi)
Scris de Lulutza


Leave a Reply